Anette Jaksland med sin Toyota Yaris Hybrid

Høy på hybrid

Vi plottet Drøbak inn på kjøreruta i GPS-en og satte kursen mot Frogn kommune. Ikke for å se på den vinterkledde båthavna, men for å møte føreren av en Toyota Yaris Hybrid.

Anette Jaksland er trebarnsmor, hundeeier og en stolt fører av sin lille Yaris. Vi møter henne hjemme i Drøbak for å høre om hennes opplevelse av det å eie en hybridbil. – Jeg følte at jeg hadde vunnet i lotto da jeg kjørte ut en splitter ny, strøken Toyota Yaris Hybrid fra forhandleren i 2013, forteller Anette.

Se også: Derfor velger nordmenn hybrid

Med tre barn og to hunder blir hybriden flittig brukt til de daglige gjøremålene. En av fordelene er bilens bensinforbruk. Anette forklarer at hun noen ganger glemmer å fylle bensin, siden hybriden bruker så lite drivstoff.

Overraskelsen over hvor mye man kan få inn i bagasjerommet til Toyotas minste hybrid er også stor. Anette laster den med barnevogn, ski og barnesete, og ifølge hybridbileieren er det større plass enn man skulle tro.

Yaris Hybrid

Yaris dominerer småbilsegmentet. 90 prosent av kundene velger modellen med hybrid drivlinje. Toyota Yaris er på fjerdeplass over Norges mest populære biler uansett bilklasse.
Toyota Norge

Anette med sin fem måneder gamle datter.

Toyotas syv ulike hybridmodeller har automatgir som standard. Dette er noe Anette, som sjelden er uten passasjerer i form av hund eller barn, er svært tilfreds med. – Det er helt nydelig, legger hun til.

Se også: Forstå hybridteknologi på 60 sekunder

Fra minst til størst

Anette er for tiden hjemme i barselpermisjon med sin yngste datter på fem måneder, og uttrykker begeistring over hvilke fordeler det er ved å eie en hybrid i permisjonen og generelt. Hun legger heller ikke skjul på at det blir en hybrid fra Toyota ved neste kjøp.

«Hvem vet? Kanskje den nye RAV4 Hybrid? »
Anette Jaksland