Toyota Safety Sense: En tryggere og mer behagelig kjøreopplevelse.

Slik gjør Toyota Safety Sense trafikken tryggere

Kollisjonsvern med autobrems, filskiftvarsel, automatisk fjernlys og skilgjennkjenning. Hva har den nye sikkerhetsteknologien å si for deg som fører?

Veien til masseproduksjon av førerløse biler, der man ikke trenger å gjøre annet enn å plotte inn adressen man skal til, er fortsatt lang. Mange bilprodusenter har allikevel allerede svært gode sikkerhetspakker som gjør livet på veien tryggere, og hjelper deg som sjåfør når du er ute og kjører. Toyota er et av bilmerkene som nå tilbyr avanserte sikkerhetspakker på flere av sine modeller. Toyota Safety Sense er navnet på systemet som består av fire teknologier.

«Gjør livet på veien tryggere.»

Kollisjonsvern med autobrems benytter seg av kamera og laser for å registrere andre objekter på veien. Når muligheten for kollisjon oppstår vil advarsler spilles av, samtidig som autobremsen blir aktivert. Dersom sjåføren ikke bremser i tide, vil bilen bremse automatisk for å unngå eller dempe en kollisjon.

Filskiftvarsel: Kameraet registrerer merkingene i veien, og advarer sjåføren om bilen utilsiktet beveger seg mot utkanten av kjørebanen. Sjåføren kan deretter rette opp bilen.

Automatisk fjernlys er skapt for å optimalisere synlighet for alle på veien ved mørkekjøring. Kameraet registrerer lys fra møtende kjøretøy, samt styrken på gatelys. Bilen veksler deretter automatisk mellomnær- og fjernlys for en tryggere og mer behagelig kjøreopplevelse om kvelden.

Skiltgjenkjenning følger med på veien foran bilen og registrer nyttig informasjon. Det nye TFT-fargedisplayet viser informasjonen, som for eksempel fartsgrenser eller forbikjøringsrestriksjoner.